Dames 1 in spannende wedstrijd langs Trivos D4!

Donderdag 14-11 kreeg Dames 1, Trivos D4 op bezoek in Gendt.
Vorige week zijn we in de bekercompetitie uitgeschakeld door BSV D1 (1e klasse team), eerste nederlaag sinds start seizoen 19/20.
Uiteindelijk is de competitie toch het belangrijkste en dus gingen we vandaag voor verdediging van onze plek bovenaan de ranglijst.
We startten dan ook voortvarend wat al snel resulteerde in 6-0, dat verschil bleef gedurende de eerste set grotendeels in stand, behalve rond 11-10 hadden we het nog moeilijk maar met genoeg servicedruk en aanvallend wat mooie punten werd de eerste set relatief eenvoudig door ons over de streep getrokken. (25-18)
De tweede en derde set geven, zoals wel vaker bij ons het geval, een ander beeld weer. Trivos kon makkelijk bijblijven en set 2 verliep grotendeels gelijk op. We hadden wat meer moeite met een aantal van hun servicebeurten en konden zelf minder goed de gaten vinden. Trivos zat verdedigend goed en haalde veel ballen van de grond, al was het maar met een vuistje of een voet. Aan vechtlust geen gebrek bij de dames uit Wijchen. Wij komen zelfs op setpoint (25-24) het lukt ons echter niet om deze kans af te maken en aan de andere kant lukt het wel. (25-27)
Bij set 3 zou je dan ook denken dat wij fel zouden beginnen, we begonnen ook met een 4-0 voorsprong en stonden voor met, let wel, 20-13. Daarna krijgen we de service van een aantal speelsters van Wijchen niet onder controle en wanneer we wel een eerste servicepass kunnen brengen lukt het aanvallend niet om te scoren. Ook deze set gaat verloren. (23-25)
We besluiten voor de start van set 4 dat we dit niet kunnen laten gebeuren, al moet het uit de tenen komen we gaan vol voor de winst, dan maar een vijfsetter.
Hilde wilt graag beginnen met de service en we besluiten dit ook te doen, met succes, 3 (correct me if i’m wrong) rechtstreekse servicepunten tot gevolg. Het ‘recht’ op die eerste servicebeurt ga ik niet zomaar weggeven dus daarna wil ook ik graag laten zien wat ik kan. 10-2. De voorsprong in de 4e set geven we gelukkig niet meer weg maar bouwen we nog verder uit met een aantal mooie aanvallen, verdedigend zitten we beter en ook Lieke heeft nog een aantal mooie servicepunten in huis.
We ruiken winst maar ook Trivos voelt dat er wat te halen valt vanavond, serviceplan van set 4 wordt nogmaals gebruikt, echter scoort dit iets minder dan dat we graag zouden willen en we staan op 4-8 voordat we het weten, wisselend van speelhelft besluiten we dat we dit niet zomaar laten gebeuren. Schouders eronder en gaan! We komen met slimmer spel terug tot 9-9 en gaan daarna gelijk op richting de 15 punten. Of het onze zevende man op de tribune was óf dat wij ons koppie er toch iets beter bij konden houden, maar uiteindelijk lukt het ons om de winst vanavond in Gendt te houden. (16-14)

Spannend was het wel en ik denk dat we onszelf alleen maar kwalijk kunnen nemen dat we het met name in set 3 niet veel eerder af konden maken. We moeten leren anticiperen en beter kijken waar de achilleshiel van de tegenstander is, want we maken het onszelf onnodig moeilijk. Komende speelweek zijn we vrij en gaan we aan de slag om over 2 weken uit bij de Weekenders weer vol voor de winst te kunnen spelen. Die zevende man hebben we hard nodig dus iedereen is welkom op de tribunes in Winssen; donderdag 29-11 om 19:30u.

#wijstaanbovenaan #TweestroomD1 #andereoranje #watdoejijnou? #acejevoordesfeer #fireball #WeDoCare #fysiotherapieWismans #Rikkenmontage

error: Inhoud is beschermd!