Onnodig setverlies

Tegenstander Setash 3 was in de thuiswedstrijd met een 3-1 zege te sterk geweest voor onze mannen. In Gendt zou dat recht gezet moeten worden om weer terug te keren op de derde plaats.

In de eerste set leek dat wel heel eenvoudig te gebeuren. Tweestroom speelde een puike set: veel servicedruk en een behoorlijk aantal goede aanvallen leverde een 25-9 setzege op.

Het vervolg in de tweede set was van een behoorlijk mindere kwaliteit. Vooral verdedigend werden er nogal wat steken laten vallen. Strenge woorden vanaf de kant hielpen enigszins, want onze heren wisten zich toch naar een 25-22 setzege te knokken.

Over de derde set is weinig positiefs te melden: veel servicefouten, geen goede tactische aanval en rommelig spel vormden de basis voor een onnodige 18-25 in het voordeel van Setash.

De vierde set begon weer goed. De teamspirit was weer terug en al snel werd een behoorlijke voorsprong bereikt. Helaas kreeg het goede begin geen vervolg. Opnieuw brachten te veel eigen fouten de tegenstander weer terug in de wedstrijd en zo kwam Setash zelfs met 24-22 op setpoint en leek een vijfde set er aan te komen.
Gelukkig was de laatste servicebeurt van Robbin prima en met 4 gescoorde punten kwam Tweestroom op 26-24 en behaalde de gewenste 3-1 overwinning en keerde daarmee terug op de derde plaats.
Al met al geen geweldige patrij, maar de punten zijn weer binnen. – Kees van Asch

error: Inhoud is beschermd!