Wedstrijdverslagen

////Wedstrijdverslagen
Wedstrijdverslagen2018-02-03T13:25:55+00:00

25 januari 2017


D2 pakt knap punten uit tegen DVOL
D2 ging donderdag 25 januari op bezoek bij DVOL, dit team stond tweede in de poule, dus het beloofde een lastige pot te worden en het zou mooie zijn als we er 1 puntje van konden afsnoepen. Onze dames gingen goed van start, werden niet weggeslagen en konden zelfs goed bij blijven, tot de 20 ging het gelijk op, helaas ging het toen even wat minder, waardoor de tegenstander de set uit kon maken. 25-20 De tweede set liep het bij onze dames beter, ze liepen snel uit en zorgden voor een verrassing door deze set overtuigend binnen te halen. 11-25 Op naar de derde set, helaas ging dit weer iets minder, al deden de dames hun best, ze konden toch niet helemaal mee komen en moesten deze dus aan de tegenstander laten. Dus op naar de vierde set, ook hier ging het lang gelijk op, maar nu wisten onze dames de set binnen te slepen. 20-25 Dus de vijfde set moest de beslissing brengen. Deze set vochten onze dames ervoor, dat deed de tegenstander ook en uiteindelijk werd deze set door onze dames verloren met 15-8. Al met al een spannende wedstrijd met goed spel en twee aan elkaar gewaagde ploegen, wat wel bleek uit de totaal behaalde punten, die was voor beide ploegen 96. Als de dames deze lijn vast houden gaat het helemaal goed komen.

7 december 2017


Mooie prestatie Dames 2
Dames 2 kreeg donderdag 7 december de dames van Boemerang Komeet op bezoek. Dit beloofde een mooie wedstrijd te worden en het werd tijd dat er een paar puntjes werden gepakt. De wedstrijd begon en het ging lang gelijk op, af en toe stonden onze dames voor, dan stond de tegenstander weer voor. Helaas voor onze dames wist de tegenstander de set aan het eind naar zich toe te trekken, dus ging deze set met 22-25 naar Boemerang Komeet. Maar nu waren onze dames warm de tweede set verliep vergelijkbaar aan de eerste set, maar deze set wisten onze dames aan het langste eind te trekken, dus deze set ging met 25-23 naar Tweestroom. Dan komt de altijd lastige derde set, ook nu weer. Er werd om de punten gevochten en de teams bleven zo dicht bij elkaar dat er bij de 25 nog geen beslissing was gevallen. Het was erg spannend, maar gelukkig wisten onze dames het beslissende punt te maken. 28-26 Hierna was het een uitgemaakte zaak. Bij onze dames begon het goed te lopen en de tegenstander liet de moed wat zakken, dus de laatste set werd eenvoudig gewonnen met 25-15. Dus een mooie verdiende overwinning en een plekje gestegen op de ranglijst.

2 november 2017


Dames 2 bijt van zich af
Dames 2 kreeg afgelopen donderdag 2 november de Dames van Ikaros Dames 3 op bezoek, dit team stond bovenaan in de poule terwijl onze dames in de onderste helft staan. Toch gingen onze dames vol vertrouwen van start, er werd goed gespeeld, gevochten voor de bal en zo kon het gebeuren dat onze dames brutaal de leiding pakten, dit wisten ze in een spannende eerste set goed vast te houden en mede door goede service reeksen bleef dit zo tot het eind, dus deze set werd gewonnen met 25-20. De tweede set werd wel geprobeerd in dezelfde lijn door te gaan, maar helaas ging de tegenstander iets beter spelen en werden er bij onze dames wat kleine foutjes gemaakt, het bleef spannend tot het eind, maar deze set ging met 21-25 naar de tegenstander. In de derde set liep het even moeizaam, zeker door een goede service serie van de tegenstander, hierdoor kwamen onze dames op ruime achterstand en al werd het daarna wel geprobeerd, de Tweestroom dames bleven wel bij, maar konden het gat niet meer dichten, dus ook deze set ging naar de tegenstander, met 16-25. In de vierde set werd alles op alles gezet, ook omdat de dames wisten dat het kon, het liep allemaal weer wat beter, zo konden onze dames goed bij blijven, in een spannende eindstrijd ging het erg gelijk op, maar uiteindelijk wisten onze dames met 27-25 deze set binnen te slepen. Dus een vijfde set moest de beslissing gaan brengen, daar had eigenlijk niemand bij dames 2 op gerekend. Zou het dan kunnen gebeuren dat er gewonnen werd van de koploper, dat zou wel een stunt zijn. Maar waarschijnlijk sloegen toen de zenuwen toe, werd er eerst nog onbevangen gespeeld, in de laatste set ging het toch wat geforceerder, er stond te veel druk op en daar maakte de tegenstander dankbaar gebruik van, ze begonnen met een goede service serie, die door onze dames niet kon worden beantwoord en al snel stond het 0-8, dus werd er gewisseld van kant, daar ging het nog door, uiteindelijk wisten onze dames de ban te breken en werd het 1-10, helaas was het leed toen al geschied, vanaf hier werden de punten weer verdeeld, dus deze set werd verloren met 5-15. Natuurlijk was dit jammer, maar al met al een prima prestatie van onze dames, toch twee punten gepakt tegen de koploper en ze hebben laten zien dat ze leuk kunnen volleyballen.

12 oktober 2017


Prikballen doen D2 de das om
D2 kreegdonderdag 12-10 DVOL D1 op bezoek. Van tevoren was de verwachting dat dit een lastige pot zou worden, zeker omdat deze tegenstander vorig jaar kampioen was geworden in de derde klasse. Maar de dames gingen voortvarend van start en pakten zelfs de leiding, de hele set ging het aardig gelijk op en lieten onze dames zien dat ze best een leuk potje konden volleyballen. Ze bleven gaan en wisten de eerste set dan ook te winnen met 25-23. De tweede set was het de bedoeling dat onze dames in dezelfde lijn door zouden gaan. Helaas had de tegenstander ontdekt dat er bij onze dames nog een gaatje te vinden was voor de prikbal. En daar maakte de tegenstander gretig gebruik van, vooral de spelverdeler wist het gat goed te vinden. Onze dames bleven er moeite mee hebben. Hierdoor kwam de tegenstander op voorsprong en ondanks dat er door onze dames voor gevochten werd ging de tegenstander met de tweede set aan de haal in 17-25. De derde set bracht weer nieuwe kansen en de Tweestroom dames gingen er weer vol voor. Ook deze set ging het lange tijd aardig gelijk op, onze dames kwamen zelfs weer op voorsprong, maar mede door goede services van de tegenstander en weer de prikballen ging ook deze set naar de tegenstander, met 22-25. De laatste set gaf grotendeels hetzelfde beeld als de voorgaande sets, onze dames gingen er vol voor, ze lieten zich niet wegspelen, hadden ook behoorlijke servicedruk, maar de tegenstander wist net iets slimmer te spelen, waardoor ze iets vaker wisten te scoren en ook deze set naar zich toe trokken met 19-25. Al met al geen slechte wedstrijd en toch een punt binnengehaald tegen een team dat momenteel tweede staat in de poule.

21 september 2017


Lastige start Dames 2
De competitie is weer begonnen, Dames 2 kreeg donderdag 21 september de dames van Hexagon op bezoek, in dit team zaten nog een paar oude bekenden van de speelsters van Dames 2. Het begin van de wedstrijd begon erg onrustig, waarschijnlijk hadden onze dames nog een beetje last van de spanning, verder was het natuurlijk toch nog even wennen aan elkaar, zo was het zoeken naar wie pakt welke bal en wie staat er naast wie. Dit resulteerde erin dat ze nog niet echt aan hun eigen spel toe kwamen. De tegenstander maakte daar gretig gebruik van mede door een goede service, dus de eerste set ging verloren. Ook de tweede set kwamen onze dames er niet echt aan te pas, ondanks dat ze er wel voor gingen liep het nog niet zoals ze graag wilden. Dus ook deze set werd met ruime cijfers verloren. Toch ging het in de derde set beter, onze dames kwamen beter in het spel, wisten ook vaker de bal terug te brengen en het ging in deze set lang gelijk op, af en toe stonden onze dames zelfs voor, helaas konden ze het net niet afmaken, dus ging deze set met 22-25 naar Hexagon. Maar het goede spel van deze set werd vastgehouden in de laatste set. En dan blijkt dat de tegenstander het dan ook moeilijk krijgt. De pass ging beter lopen en dat had tot gevolg dat er ook meer aangevallen kon worden, al met al begon het een beetje te lopen en zo kwamen onze dames op voorsprong en dat gaven ze niet meer uit handen, deze set werd uiteindelijk overtuigend gewonnen met 25-18. Dus ondanks het matige begin hebben onze dames deze wedstrijd met 1 punt afgesloten. Nu een week rust en dan wacht op 5 oktober de uitwedstrijd tegen Isala in Beneden-Leeuwen