Wedstrijdverslagen

////Wedstrijdverslagen
Wedstrijdverslagen2018-12-07T16:13:07+00:00

Donders wat een lekkere wedstrijd!


06-12-2018 – Het is 23.00uur ‘s avonds en ondanks dat de wedstrijd al twee uur gelden gespeeld is, blijft de wedstrijd ons bezig houden. De zinnen: Tjonge wat hebben we toch lekker gespeeld, wat een goed blok was dat, ze werden helemaal gek van ons enz enz komen over de tafel. De wedstrijd Heyendaal HS5 uit was zo een wedstrijd die je niet snel vergeet. De kwaliteiten en plezier van het team kwamen ten volste tot hun recht. Vanaf het eerste punt werd er door het team voor elke bal gestreden en plezier gemaakt. Er werden ongelofelijke ballen van de grond gehaald, 8 van de 10 aanvallen waren goed en bijna elke paas was 80% goed, waardoor onze top spelverdeler Emile elke bal goed voor kreeg. Mmmm wat kan ik nog meer vertellen…. oh ja, Ron, Timo en Geert waren het meest uitgeput en bezweet na de wedstrijd want langs de kant was het hard werken om het team te blijven enthousiasmeren. Elk punt was een feest en moest gevierd worden. Maar uit eindelijk met succes want de jongens vlogen over Heyendaal HS5 heen. Resumé: een top wedstrijd!

Wij zijn mede door deze wedstrijd verder gestegen op de ranglijst en hopen deze stijging door te zetten richting plek 3!

Tot volgende week. – Geert Jansen

Geen straftraining!


04-12-2018
Kees en piet zaten te denken,
Of ze alsnog deze straftraining wilden schenken.
Gelukkig heeft tweestroom met 0-4 gewonnen,
Dit hebben wij niet verzonnen.

Na een rommelige start,
Gingen wij aan de dag met veel smart.
De eerste set met 18-25 binnen gerommeld,
Het publiek was bijna ingedommeld.
Aan het eind was de service druk goed genoeg,
Genoeg voor de eerste setwinst van onze ploeg.

Tweede set vierden wij alvast feest,
Hiervan baalde de tegenstander het meest.

De derde set vloog Robbin door zwerk,
En dit werkt.
Hij beukte de ballen tegen de vloer,
Maar de tegenstander deed geen ene moer.

De vierde set was dikke pret,
De tegenstander vloog uit z’n slof,
Ron was volgens hem een halve mof.
Ron haalde de wortels nog even aan,
Daarvan kreeg de tegenstander een dikke banaan.

De volgende training, die overleven we met gemak.
Die vereiste 13 punten hebben we namelijk in de zak.

De pieten van heren 1

10 van beoogde 13?


22-11-2018 – Op donderdag 22 november stond de thuiswedstrijd tegen Trivos heren 4 uit Wijchen op de kalender. Na de 4-0 overwinning van vorige week moesten er ook in deze wedstrijd 5 punten behaald worden om de doelstelling van 13 punten in 3 wedstrijden te behalen. Door het late arriveren van de tegenstander stonden wij al te popelen om te beginnen, terwijl de tegenstander nog aan het inspelen was. Eindelijk was het zover. De wedstrijd, die onder leiding stond van Gerard Bakker, ging van start. Heren 1 begon met solide spel. Mooie aanvallen werden afgewisseld met goed geplaatste prikballen. De servicedruk was prima en door dit alles werd de eerste set soeverein gewonnen met 25-13. Ook in de tweede set werd ondanks een wisselende opstelling gewonnen met 25-19. Dit was een wedstrijd waar onze trainer-coach Cees regelmatig een dubbele wissel doorvoerde met goed resultaat tot gevolg. Ondanks of dankzij deze wissels werd ook de derde set een eenvoudige prooi voor Tweestroom heren 1. De set ging naar de thuisploeg met 25-14. Het merendeel van de punten was dus binnen. Nu zou de vierde set een makkie moeten zijn. Toch gingen we, zoals al vaker dit seizoen, in het spel van de tegenstander mee. Waar we op de voorafgaande training geconstateerd hadden dat we op dit soort momenten niet de “no mercy mentaliteit” hadden en die mentaliteit in deze wedstrijd wel wilden laten zien, leverden we ineens minder servicedruk. We maakten vooral aanvallend, door het ingehouden aanvallen en te eenvoudige tactische ballen, te veel onnodige fouten. Hierdoor werd deze set een bloedstollende fase in de wedstrijd. Naderhand vertelden sommige supporters dat ze hoofdpijn hadden van de spanning. Uiteindelijk ging de laatste set toch nog met 27-25 naar de thuisploeg. 10 Van de ten doel gestelde 13 punten in drie wedstrijden zijn behaald. Op naar de volle winst in een drukke sinterklaasweek. Op 4 december spelen we een uitwedstrijd in Millingen tegen Switch heren 3 en op 6 december spelen we een uitwedstrijd in Nijmegen tegen Heyendaal heren 5. Op naar de volgende volle buit voor Tweestroom heren 1. – Ron Dijkman

Volle winst voor onze heren


15-11-2018 – De opdracht was duidelijk: minstens 13 punten uit de komende 3 wedstrijden tegen de laaggeplaatste teams in de derde klasse. Of anders . . . . . . .??!!
VoCaSa was de eerste van de drie opponenten die het slachtoffer moesten worden van de dadendrang van de Tweestroommannen.
In de eerste set werd al een stap in de goede richting gezet. Met een behoorlijke druk op de tegenstander en een paar fraaie aanvallen kwam ons team niet in de problemen en werd het eerste punt met 25-16 binnen gehaald.
Het vervolg in de tweede set was uitstekend. VoCaSa werd aan alle kanten voorbijgestreefd. Vooral met de service scoorde Tweestroom veel punten. Het was een set uit het boekje die de thuisploeg met enorm verschil (25-7) wist te winnen.
Voorafgaand aan de derde set werd al de angst uitgesproken dat vooral deze set wel weer problemen op zou leveren. Onzin natuurlijk, maar het gebeurde wel. Veel fouten aan Gendtse kant gaf de tegenstander wat ruimte om een voorsprong op te bouwen en uit te lopen. Op tijd kwam bij Tweestroom het besef dat het beter moest en met een paar uitstekende ballen van Robbin (14!!) kwam bij 19-19 de ommekeer en binnen de kortste keren was de setwinst met 25-19 een feit.
De vierde set was weer een makkie. Met een ijzersterk middenblok werd de aanval van de tegenstander lam gelegd en via 25-13 kwam de volle winst tot standen.
Doel bereikt: drie goede en één slechte set leverde de eerste 5 van de beoogde 13 punten op. Volgende week opnieuw de volle winst. Dan in Trivos 4 de tegenstander. – Kees van Asch

Tweestroom heren 1 tegen Switch heren 1, de koploper van de competitie


02-11-2018 – Na een 4-0 overwinning drie weken eerder en twee verplaatste wedstrijden verder, gingen we met een positief gevoel de vierde wedstrijd in. De wedstrijd tegen de koploper van de competitie. Het gedegradeerde team van Switch heren 1. Met negen spelers en onze coach Cees aanwezig startte we de wedstrijd sterk en gedreven. Ieder puntje zou als een overwinning voelen. De eerste set begon sterk. Met een evenwichtig verloop van de set moesten we het op het laatst aan het kortere eind trekken. Met 20-25 verloren we de set, maar het gevoel heerste dat er meer te halen viel. Dat bleek al snel in de tweede set. Deze verliep probleemloos in het eerste deel van de set en we hadden zelfs een voorsprong van 5-6 punten. Helaas verloren we die in de eindfase en moesten we genoegen nemen met een 23-25 eindstand. De derde set liepen we achter de feiten aan en maakte ook enkele onnodige fouten. Dat was ook te zien aan de setstand die met 16-25 verloren ging. Toch herpakte we ons in de vierde set. Dat puntje moest er komen. Gezien de inzet en de prestatie die we leverde was dat dik verdiend. Het was een sterke set. Goed begin en lekker op dreef. Het was een spannende set tot het eind. De teams gaven elkaar weinig ruimte. Maar de einduitslag viel niet onze kant op. Met 23-25 moesten we lijdzaam toezien hoe Switch heren 1 met 0-4 ons verslagen had.

Ondanks alles kunnen als team terugkijken naar een sterke wedstrijd die we hebben gespeeld. Met een goede instelling en een goed gevoel hebben we gestreden tot het eind. Helaas heeft dit niet geleid tot punten, maar heeft ons wel laten inzien dat we echt wel tot de topteams in de competitie behoren. Met een sterk gevoel naar de volgende wedstrijd! Let’s GO!!! – Ignas Ubbink

Driemaal is scheepsrecht!


11-10-2018 – Afgelopen donderdag is alweer de derde wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Pegasus heren 9. En we hebben GEWONNEN! De start van de eerste set was iets rommelig. Daarna vonden we al snel een weg om ons door de set te slaan. Op het einde werd het toch nog even spannend. De eerste set is gewonnen, op het nippertje, met 26-24. In de tweede set had de tegenstander geen tijd om het verlies te verwerken, ze kregen een fikse opslagreeks van Ignas te verwerken. We hebben dan ook van de tegenstander met 7 punten voorsprong gewonnen. De tweede set beviel zo goed dat de derde set met dezelfde opstelling werd gespeeld. Zoals de titel al heeft verraden, is ook deze set in de pocket, net als de 4e set.

Hoewel de opstelling niet altijd soepel tot stand kwam, is er na afloop een vreugdedansje gedaan ter ere van de eerste overwinning van het seizoen. Vol goede moed gaan we ook de winst ophalen bij de volgende wedstrijd. Let’s Go!! – Emiel Maters

Tweestroom HS 1 tegen Setash HS3, we zijn van de nul af!


02-10-2018 – Dinsdagavond speelden wij onze tweede wedstrijd. Met veel zin en goede moed begonnen we tegen een nieuw team in de competitie. We begonnen erg sterk in de eerste set. Het plezier in het spel was erg goed en de onderlinge coaching ging veel beter dan de vorige wedstrijd. De eerste set wonnen we met volle overtuiging. De tweede set begonnen we goed. Halverwege de set pasten we een dubbele wissel toe. Dit pakte niet helemaal goed uit. Voor het team was het behoorlijk wennen en dit konden we deze set niet teboven komen. De derde set kwamen we erg dichtbij maar konden de set niet naar ons toe trekken. De time-outs zorgden voor rust in het team maar deden helaas niet genoeg. De vierde set hebben we erg vaak gelijk gestaan. Uiteindelijk verloren we de set met een paar punten verschil.

Al met al hebben we veel beter gespeeld dan de vorige wedstrijd en zijn we van de 0 af maar er moet nog flink geschaafd worden aan ons spel. We blijven er voor gaan, op naar de volgende wedstrijd! Let’s Go!! – Timo van Schaijk

Eerste van het seizoen!


27-09-2018 – Donderdagavond speelden wij onze eerste wedstrijd tegen  Volamie HS2, een heel ander team dan we gewend waren om tegen te spelen. We begonnen zeer stroef aan de eerste set en liepen daardoor al gauw achter de feiten aan. De nieuwe manier van spelen met de passer-lopers op mid-achter werd, tot ongenoegen van Kees,  nog niet fatsoenlijk uitgevoerd.
Na de eerste set redelijk kansloos te hebben verloren, pakten we het aardig goed op in de tweede set. Zeker de bemoedigende woorden van Kees tijdens de time-outs gaven wat extra kracht. Ondanks alles hebben we Volamie toch te ver laten uitlopen in de set.
In de derde en vierde set ging het spelletje steeds beter draaien, maar hebben we ook in deze sets het onderspit gedolven.

Helaas beginnen we de competitie in mineur, maar het seizoen is nog jong en wij zijn erop gebrand om ons beste spel te laten zien!  Let’s GO!! – Bram Peters