TechTeam Jeugd

/TechTeam Jeugd
TechTeam Jeugd2018-01-29T22:59:41+00:00

Het TechTeam Jeugd (TTJ) is het aanspreekpunt voor alle technische zaken betreffende de Jeugd-lijn en houdt zich bezig met:

-> Teamindelingen
-> Trainingsschema
-> Het actief zoeken naar en het indelen van jeugd trainers en coaches voor de aspiranten teams en mini groepen
-> Ondersteuning van trainers en coaches
-> Organiseren van trainers/coaches avonden (overleg en/of instructie)
-> Het technisch beleid
-> Jeugd competitie


Leden TTJ:

Bram Peters
Timo van Schaijk
Yvonne Kersten


Het JeugdPlan gaat van start

Het is zover. Afgelopen seizoen waren er al enkele contouren zichtbaar zoals TechTeam Jeugd en Digitale verwerking spelers volgsysteem maar dit seizoen vouwt het JeugdPlan zich helemaal uit.

Het JeugdPlan betreft de technische ontwikkeling van onze jeugd. Op basis van o.a. het 8-stappenplan van de NeVoBo heeft onze technisch coördinator Jeugd Kees van Asch een Jaarprogramma Aspiranten en Doelstelling CMV 2016-2017 opgesteld. De stukken zijn voor de train(st)ers het handvat hoe de trainingen opgebouwd dienen te zijn.
Met de bijeenkomst “Train de Train(st)er” wordt het trainercorps geïnstrueerd en zullen er afspraken gemaakt worden over de basistechnieken. Maar daaer blijft het niet bij want de train(st)ers ontvangen gedurende het seizoen een blijvende ondersteuning en begeleiding d.m.v. bezoekjes van coördinator en ervaren trainers bij hun wekelijkse training.

Inmiddels is het TechTeam Jeugd zich ook aan het uitbreiden en gaat nog meer technische zaken van de Jeugd commissie overnemen.
Begin van het seizoen gaat het door train(st)ers zeer goed ontvangen digitale invoersysteem spelersvolgsysteem een definitieve plaats krijgen en worden overgedragen aan het TechTeam.

Competitie

Aspiranten
De aspiranten spelen 2 competities. Eén in het najaar en één na de winterstop. De wedstrijden worden op zaterdag gespeeld.

Mini’s
De mini’s spelen elk jaar 6 tot 8 toernooidagen die op zondag plaatsvinden bij de verschillende deelneemde verenigingen. Kijk op de Minipagina voor het toernooischema
In het menu onder Teams kunt u zien welke teams er zijn en de prestaties van uw favoriete team bekijken.

Volleyballen leren……….
Natuurlijk leer je volleybal het beste op de trainingen maar daarnaast kun je zelf ook aan verbeteringen werken. Op internet zijn daar verschillende sites over te vinden die je vertellen over techniek en de spelregels.
Hieronder alvast de link voor de spelregels.

Spelregels


Meten is weten  

In samenwerking met Fysiotherapie Gendt start het TechTeam een nieuw element “Meten is Weten” binnen de training van de Jeugdafdeling. Het is hierbij de bedoeling dat er op tenminste 2 momenten gemeten wordt hoe het met specifieke motorische en volleybaltechnische fysieke vaardigheden gesteld is. Conclusies worden verwerkt in de trainingen zodat ontwikkelingen in het volgende meetmoment gemeten en weer bijgesteld kunnen worden. Als pilot wordt er op 20 januari gestart met de aspiranten A1 en A2.