Vijf maal vijf is…

Na het euforische schrijven van Geert over de vorige wedstrijd kan ik niet achter blijven ook zoiets op papier te zetten. Onze mannen speelden namelijk weer een heel goede wedstrijd en slaagden er in voor de vijfde keer op rij de volle winst binnen te halen. Na een aarzelende seizoensstart met 6 punten uit 4 wedstrijden en een elfde plaats op de ranglijst is ons mannenteam na de zegereeks van de laatste weken virtueel op een derde plaats beland.

Tegenstander deze keer was Sportclub Wijchen, dat qua punten in de buurt stond van onze ploeg, maar na 75 minuten volleybal zich toch kon afvragen hoe ze aan al die punten waren gekomen.
Hun prestatie was niet al te best en Tweestroom zette daar een niveau tegen over dat de tegenstander op geen moment in de wedstrijd kon bijbenen.

Met drie jongelingen in de basis was de toon na de eerste vijf punten al gezet. Robbin ramde een paar aanvallen binnen en toen konden de anderen niet achter blijven. De eerste set was binnen de kortste keren met 25-10 gewonnen.
In de tweede set speelde Tweestroom nagenoeg foutloos. Met de kanonnen Bram en Robbin aan de buitenkant werden bijna alle snelle set-ups van Emiel afgemaakt en met het sterke blok van Ignace en Chris was er voor de tegenstander geen doorkomen aan. Timo als libero deed zijn werk naar behoren en met de prima servicebeurten van Tim was de klinkende 25-5 setzege binnen.
De derde set leverde evenmin problemen op. Alles liep naar wens en zo kon onze vaste teller Jelle in de slotfase zijn debuut in heren 1 maken en zowaar ook nog enkele punten scoren.
Na de 25-12 in de derde set was de start in de laatste set erg rommelig. Het spel was in de beginfase slordig en er werden onnodig punten verspeeld. Beide coaches (Gert-Jan kon door een oogblessure niet spelen en hielp zo vanaf de zijlijn) wisten de boel al snel weer op het goede spoor te krijgen en via de laatste servicebeurt van Geert werd het opnieuw 25-12.

Vijf maal de volle winst zonder een set af te geven: een puike prestatie en 25 verdiende punten.
Donderdag nog de moeilijke uitwedstrijd bij Switch 2 en de eerste seizoenshelft zit er bijna op. – Kees van Asch