Heren 1

Heren 12018-10-14T12:49:44+00:00

Sponsors


Teaminformatie


Teamleden:
Geert Jansen
Ignas Ubbink
Chris van Bostelen
Ron Dijkman
Bram Peters
Tim Witjes
Gert Jan Peek
Timo van Schaijk
Emiel Maters
Robbert Bakker
Jelle Maters
Robbin Bakker

Trainer/Coach: Kees van Asch

Trainingstijd: maandagavond 21:00-22:30
Competitiedag: donderdagavond

Stand


#Team Wedstr.Punten
1Volamie HS 21363
2Switch'87 HS 11358
3Tweestroom HS 11240
4Heyendaal HS 51340
5Setash HS 31338
6Sportclub Wychen HS 11336
7Switch'87 HS 21335
8Pegasus HS 91323
9Boemerang Komeet HS 31220
10Switch'87 HS 31314
11Trivos HS 4139
12VoCASA HS 6139

Wedstrijdverslagen

Onnodig setverlies


17-01-2019 – Tegenstander Setash 3 was in de thuiswedstrijd met een 3-1 zege te sterk geweest voor onze mannen. In Gendt zou dat recht gezet moeten worden om weer terug te keren op de derde plaats.

In de eerste set leek dat wel heel eenvoudig te gebeuren. Tweestroom speelde een puike set: veel servicedruk en een behoorlijk aantal goede aanvallen leverde een 25-9 setzege op.

Het vervolg in de tweede set was van een behoorlijk mindere kwaliteit. Vooral verdedigend werden er nogal wat steken laten vallen. Strenge woorden vanaf de kant hielpen enigszins, want onze heren wisten zich toch naar een 25-22 setzege te knokken.

Over de derde set is weinig positiefs te melden: veel servicefouten, geen goede tactische aanval en rommelig spel vormden de basis voor een onnodige 18-25 in het voordeel van Setash.

De vierde set begon weer goed. De teamspirit was weer terug en al snel werd een behoorlijke voorsprong bereikt. Helaas kreeg het goede begin geen vervolg. Opnieuw brachten te veel eigen fouten de tegenstander weer terug in de wedstrijd en zo kwam Setash zelfs met 24-22 op setpoint en leek een vijfde set er aan te komen. Gelukkig was de laatste servicebeurt van Robbin prima en met 4 gescoorde punten kwam Tweestroom op 26-24 en behaalde de gewenste 3-1 overwinning en keerde daarmee terug op de derde plaats. Al met al geen geweldige patrij, maar de punten zijn weer binnen. – Kees van Asch

Volamie – Tweestroom HS 1


10-01-2019 – Na de winterstop ging H1 van Tweestroom donderdag 10 januari op bezoek bij de koploper van onze poule Volamie. Helaas misten we een aantal spelers, waardoor we de wedstrijd met 6 man begonnen, gelukkig sloot later Henk nog aan. De eerste set begon en we liepen al snel achter de feiten aan, er zat weinig leven in het team en we waren meer met elkaar bezig dan met leuk spelen. Deze set verloren we dan ook met 25-6. Dit moest anders, dus na het wisselen van kant besloten we dat we nu alles op alles zouden zetten, elkaar zouden helpen en voor elk punt te vechten. Dat hielp een stuk beter, lange tijd ging het gelijk op, langzaam maar zeker liepen we een paar punten uit en lukte het om de set binnen te slepen met 19-25, tijdens deze set kwam Henk binnenlopen, dus beschikten we zowaar over een wissel. De derde set kwam Henk erin voor Tim, langzaam begonnen ook wat kwaaltjes een rol te spelen en liep alles niet zo heel soepel meer, er werd nog wel gevochten voor de punten, maar de tegenstander liep langzaam uit. Deze set werd dus gewonnen door de tegenstander met 25-16. De laatste set ging het voor Timo helaas niet meer, dus ging Henk diagonaal spelen en Tim mocht het buiten gaan doen. Het ging helemaal niet slecht, maar onze tegenstander stond niet voor niets bovenaan, ze hadden tot nog toe slechts 1 set verloren, dus al werd er hard gevochten ook de laatste set ging naar hen met 25-16. Dus helaas een 3-1 verlies, of anders gezegd hebben we toch mooi een set van de koploper gepakt. Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd tegen onze naaste concurrent op het schema, we hopen dat we dan weer met een iets ruimere selectie de wedstrijd kunnen spelen. – Chris van Bostelen

Switch ’87 HS2 – Tweestroom HS1


20-12-2018 – Deze uitwedstrijd stond in het teken van geblesseerden en afzeggingen. Echter gezien het belang van deze wedstrijd met als inzet de 3e plaats op de ranglijst in de eerste seizoenshelft, werd er jeugd en ervaring opgetrommeld. En dit pakte heel goed uit. De eerste set werd hierdoor ruimschoots gewonnen met 25-12. Servicedruk was hoog en iedereen was alert. In de tweede set zakten we iets weg en verloren deze met 19-25. Nadat men door de coach weer op scherp was gezet speelde H1 de derde set weer met veel bravoure en wonnen deze dan ook met 25-17. Ook de vierde set was voor ons mede door het goede inzet van de jeugd en wel 25-22. Door deze 3-1 winst werden er weer 4 punten binnengehaald en mede door de goede prestaties van de afgelopen 5 wedstrijden is de derde plaats een feit geworden. – Henk de Beijer

Vijf maal vijf is…


12-12-2018 – Na het euforische schrijven van Geert over de vorige wedstrijd kan ik niet achter blijven ook zoiets op papier te zetten. Onze mannen speelden namelijk weer een heel goede wedstrijd en slaagden er in voor de vijfde keer op rij de volle winst binnen te halen. Na een aarzelende seizoensstart met 6 punten uit 4 wedstrijden en een elfde plaats op de ranglijst is ons mannenteam na de zegereeks van de laatste weken virtueel op een derde plaats beland.

Tegenstander deze keer was Sportclub Wijchen, dat qua punten in de buurt stond van onze ploeg, maar na 75 minuten volleybal zich toch kon afvragen hoe ze aan al die punten waren gekomen. Hun prestatie was niet al te best en Tweestroom zette daar een niveau tegen over dat de tegenstander op geen moment in de wedstrijd kon bijbenen.

Met drie jongelingen in de basis was de toon na de eerste vijf punten al gezet. Robbin ramde een paar aanvallen binnen en toen konden de anderen niet achter blijven. De eerste set was binnen de kortste keren met 25-10 gewonnen. In de tweede set speelde Tweestroom nagenoeg foutloos. Met de kanonnen Bram en Robbin aan de buitenkant werden bijna alle snelle set-ups van Emiel afgemaakt en met het sterke blok van Ignace en Chris was er voor de tegenstander geen doorkomen aan. Timo als libero deed zijn werk naar behoren en met de prima servicebeurten van Tim was de klinkende 25-5 setzege binnen. De derde set leverde evenmin problemen op. Alles liep naar wens en zo kon onze vaste teller Jelle in de slotfase zijn debuut in heren 1 maken en zowaar ook nog enkele punten scoren. Na de 25-12 in de derde set was de start in de laatste set erg rommelig. Het spel was in de beginfase slordig en er werden onnodig punten verspeeld. Beide coaches (Gert-Jan kon door een oogblessure niet spelen en hielp zo vanaf de zijlijn) wisten de boel al snel weer op het goede spoor te krijgen en via de laatste servicebeurt van Geert werd het opnieuw 25-12.

Vijf maal de volle winst zonder een set af te geven: een puike prestatie en 25 verdiende punten. Donderdag nog de moeilijke uitwedstrijd bij Switch 2 en de eerste seizoenshelft zit er bijna op. – Kees van Asch

Donders wat een lekkere wedstrijd!


06-12-2018 – Het is 23.00uur ‘s avonds en ondanks dat de wedstrijd al twee uur gelden gespeeld is, blijft de wedstrijd ons bezig houden. De zinnen: Tjonge wat hebben we toch lekker gespeeld, wat een goed blok was dat, ze werden helemaal gek van ons enz enz komen over de tafel. De wedstrijd Heyendaal HS5 uit was zo een wedstrijd die je niet snel vergeet. De kwaliteiten en plezier van het team kwamen ten volste tot hun recht. Vanaf het eerste punt werd er door het team voor elke bal gestreden en plezier gemaakt. Er werden ongelofelijke ballen van de grond gehaald, 8 van de 10 aanvallen waren goed en bijna elke paas was 80% goed, waardoor onze top spelverdeler Emile elke bal goed voor kreeg. Mmmm wat kan ik nog meer vertellen…. oh ja, Ron, Timo en Geert waren het meest uitgeput en bezweet na de wedstrijd want langs de kant was het hard werken om het team te blijven enthousiasmeren. Elk punt was een feest en moest gevierd worden. Maar uit eindelijk met succes want de jongens vlogen over Heyendaal HS5 heen. Resumé: een top wedstrijd!

Wij zijn mede door deze wedstrijd verder gestegen op de ranglijst en hopen deze stijging door te zetten richting plek 3!

Tot volgende week. – Geert Jansen

Geen straftraining!


04-12-2018
Kees en piet zaten te denken,
Of ze alsnog deze straftraining wilden schenken.
Gelukkig heeft tweestroom met 0-4 gewonnen,
Dit hebben wij niet verzonnen.

Na een rommelige start,
Gingen wij aan de dag met veel smart.
De eerste set met 18-25 binnen gerommeld,
Het publiek was bijna ingedommeld.
Aan het eind was de service druk goed genoeg,
Genoeg voor de eerste setwinst van onze ploeg.

Tweede set vierden wij alvast feest,
Hiervan baalde de tegenstander het meest.

De derde set vloog Robbin door zwerk,
En dit werkt.
Hij beukte de ballen tegen de vloer,
Maar de tegenstander deed geen ene moer.

De vierde set was dikke pret,
De tegenstander vloog uit z’n slof,
Ron was volgens hem een halve mof.
Ron haalde de wortels nog even aan,
Daarvan kreeg de tegenstander een dikke banaan.

De volgende training, die overleven we met gemak.
Die vereiste 13 punten hebben we namelijk in de zak.

De pieten van heren 1

10 van beoogde 13?


22-11-2018 – Op donderdag 22 november stond de thuiswedstrijd tegen Trivos heren 4 uit Wijchen op de kalender. Na de 4-0 overwinning van vorige week moesten er ook in deze wedstrijd 5 punten behaald worden om de doelstelling van 13 punten in 3 wedstrijden te behalen. Door het late arriveren van de tegenstander stonden wij al te popelen om te beginnen, terwijl de tegenstander nog aan het inspelen was. Eindelijk was het zover. De wedstrijd, die onder leiding stond van Gerard Bakker, ging van start. Heren 1 begon met solide spel. Mooie aanvallen werden afgewisseld met goed geplaatste prikballen. De servicedruk was prima en door dit alles werd de eerste set soeverein gewonnen met 25-13. Ook in de tweede set werd ondanks een wisselende opstelling gewonnen met 25-19. Dit was een wedstrijd waar onze trainer-coach Cees regelmatig een dubbele wissel doorvoerde met goed resultaat tot gevolg. Ondanks of dankzij deze wissels werd ook de derde set een eenvoudige prooi voor Tweestroom heren 1. De set ging naar de thuisploeg met 25-14. Het merendeel van de punten was dus binnen. Nu zou de vierde set een makkie moeten zijn. Toch gingen we, zoals al vaker dit seizoen, in het spel van de tegenstander mee. Waar we op de voorafgaande training geconstateerd hadden dat we op dit soort momenten niet de “no mercy mentaliteit” hadden en die mentaliteit in deze wedstrijd wel wilden laten zien, leverden we ineens minder servicedruk. We maakten vooral aanvallend, door het ingehouden aanvallen en te eenvoudige tactische ballen, te veel onnodige fouten. Hierdoor werd deze set een bloedstollende fase in de wedstrijd. Naderhand vertelden sommige supporters dat ze hoofdpijn hadden van de spanning. Uiteindelijk ging de laatste set toch nog met 27-25 naar de thuisploeg. 10 Van de ten doel gestelde 13 punten in drie wedstrijden zijn behaald. Op naar de volle winst in een drukke sinterklaasweek. Op 4 december spelen we een uitwedstrijd in Millingen tegen Switch heren 3 en op 6 december spelen we een uitwedstrijd in Nijmegen tegen Heyendaal heren 5. Op naar de volgende volle buit voor Tweestroom heren 1. – Ron Dijkman

Volle winst voor onze heren


15-11-2018 – De opdracht was duidelijk: minstens 13 punten uit de komende 3 wedstrijden tegen de laaggeplaatste teams in de derde klasse. Of anders . . . . . . .??!! VoCaSa was de eerste van de drie opponenten die het slachtoffer moesten worden van de dadendrang van de Tweestroommannen. In de eerste set werd al een stap in de goede richting gezet. Met een behoorlijke druk op de tegenstander en een paar fraaie aanvallen kwam ons team niet in de problemen en werd het eerste punt met 25-16 binnen gehaald. Het vervolg in de tweede set was uitstekend. VoCaSa werd aan alle kanten voorbijgestreefd. Vooral met de service scoorde Tweestroom veel punten. Het was een set uit het boekje die de thuisploeg met enorm verschil (25-7) wist te winnen. Voorafgaand aan de derde set werd al de angst uitgesproken dat vooral deze set wel weer problemen op zou leveren. Onzin natuurlijk, maar het gebeurde wel. Veel fouten aan Gendtse kant gaf de tegenstander wat ruimte om een voorsprong op te bouwen en uit te lopen. Op tijd kwam bij Tweestroom het besef dat het beter moest en met een paar uitstekende ballen van Robbin (14!!) kwam bij 19-19 de ommekeer en binnen de kortste keren was de setwinst met 25-19 een feit. De vierde set was weer een makkie. Met een ijzersterk middenblok werd de aanval van de tegenstander lam gelegd en via 25-13 kwam de volle winst tot standen. Doel bereikt: drie goede en één slechte set leverde de eerste 5 van de beoogde 13 punten op. Volgende week opnieuw de volle winst. Dan in Trivos 4 de tegenstander. – Kees van Asch

Tweestroom heren 1 tegen Switch heren 1, de koploper van de competitie


02-11-2018 – Na een 4-0 overwinning drie weken eerder en twee verplaatste wedstrijden verder, gingen we met een positief gevoel de vierde wedstrijd in. De wedstrijd tegen de koploper van de competitie. Het gedegradeerde team van Switch heren 1. Met negen spelers en onze coach Cees aanwezig startte we de wedstrijd sterk en gedreven. Ieder puntje zou als een overwinning voelen. De eerste set begon sterk. Met een evenwichtig verloop van de set moesten we het op het laatst aan het kortere eind trekken. Met 20-25 verloren we de set, maar het gevoel heerste dat er meer te halen viel. Dat bleek al snel in de tweede set. Deze verliep probleemloos in het eerste deel van de set en we hadden zelfs een voorsprong van 5-6 punten. Helaas verloren we die in de eindfase en moesten we genoegen nemen met een 23-25 eindstand. De derde set liepen we achter de feiten aan en maakte ook enkele onnodige fouten. Dat was ook te zien aan de setstand die met 16-25 verloren ging. Toch herpakte we ons in de vierde set. Dat puntje moest er komen. Gezien de inzet en de prestatie die we leverde was dat dik verdiend. Het was een sterke set. Goed begin en lekker op dreef. Het was een spannende set tot het eind. De teams gaven elkaar weinig ruimte. Maar de einduitslag viel niet onze kant op. Met 23-25 moesten we lijdzaam toezien hoe Switch heren 1 met 0-4 ons verslagen had.

Ondanks alles kunnen als team terugkijken naar een sterke wedstrijd die we hebben gespeeld. Met een goede instelling en een goed gevoel hebben we gestreden tot het eind. Helaas heeft dit niet geleid tot punten, maar heeft ons wel laten inzien dat we echt wel tot de topteams in de competitie behoren. Met een sterk gevoel naar de volgende wedstrijd! Let’s GO!!! – Ignas Ubbink

Driemaal is scheepsrecht!


11-10-2018 – Afgelopen donderdag is alweer de derde wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Pegasus heren 9. En we hebben GEWONNEN! De start van de eerste set was iets rommelig. Daarna vonden we al snel een weg om ons door de set te slaan. Op het einde werd het toch nog even spannend. De eerste set is gewonnen, op het nippertje, met 26-24. In de tweede set had de tegenstander geen tijd om het verlies te verwerken, ze kregen een fikse opslagreeks van Ignas te verwerken. We hebben dan ook van de tegenstander met 7 punten voorsprong gewonnen. De tweede set beviel zo goed dat de derde set met dezelfde opstelling werd gespeeld. Zoals de titel al heeft verraden, is ook deze set in de pocket, net als de 4e set.

Hoewel de opstelling niet altijd soepel tot stand kwam, is er na afloop een vreugdedansje gedaan ter ere van de eerste overwinning van het seizoen. Vol goede moed gaan we ook de winst ophalen bij de volgende wedstrijd. Let’s Go!! – Emiel Maters

Tweestroom HS 1 tegen Setash HS3, we zijn van de nul af!


02-10-2018 – Dinsdagavond speelden wij onze tweede wedstrijd. Met veel zin en goede moed begonnen we tegen een nieuw team in de competitie. We begonnen erg sterk in de eerste set. Het plezier in het spel was erg goed en de onderlinge coaching ging veel beter dan de vorige wedstrijd. De eerste set wonnen we met volle overtuiging. De tweede set begonnen we goed. Halverwege de set pasten we een dubbele wissel toe. Dit pakte niet helemaal goed uit. Voor het team was het behoorlijk wennen en dit konden we deze set niet teboven komen. De derde set kwamen we erg dichtbij maar konden de set niet naar ons toe trekken. De time-outs zorgden voor rust in het team maar deden helaas niet genoeg. De vierde set hebben we erg vaak gelijk gestaan. Uiteindelijk verloren we de set met een paar punten verschil.

Al met al hebben we veel beter gespeeld dan de vorige wedstrijd en zijn we van de 0 af maar er moet nog flink geschaafd worden aan ons spel. We blijven er voor gaan, op naar de volgende wedstrijd! Let’s Go!! – Timo van Schaijk

Eerste van het seizoen!


27-09-2018 – Donderdagavond speelden wij onze eerste wedstrijd tegen  Volamie HS2, een heel ander team dan we gewend waren om tegen te spelen. We begonnen zeer stroef aan de eerste set en liepen daardoor al gauw achter de feiten aan. De nieuwe manier van spelen met de passer-lopers op mid-achter werd, tot ongenoegen van Kees,  nog niet fatsoenlijk uitgevoerd. Na de eerste set redelijk kansloos te hebben verloren, pakten we het aardig goed op in de tweede set. Zeker de bemoedigende woorden van Kees tijdens de time-outs gaven wat extra kracht. Ondanks alles hebben we Volamie toch te ver laten uitlopen in de set. In de derde en vierde set ging het spelletje steeds beter draaien, maar hebben we ook in deze sets het onderspit gedolven.

Helaas beginnen we de competitie in mineur, maar het seizoen is nog jong en wij zijn erop gebrand om ons beste spel te laten zien!  Let’s GO!! – Bram Peters
DatumTijdThuisploeg UitploegPlaats
24 jan.21:30Pegasus HS 9 - Tweestroom HS 1 NIJMEGEN
31 jan.19:30Tweestroom HS 1 - Switch'87 HS 2 GENDT
7 feb.21:30Switch'87 HS 1 - Tweestroom HS 1 MILLINGEN AAN DE RIJN
14 feb.19:30Tweestroom HS 1 - Switch'87 HS 3 GENDT
21 feb.22:00Boemerang Komeet HS 3 - Tweestroom HS 1 DRUTEN
7 mrt.21:30VoCASA HS 6 - Tweestroom HS 1 NIJMEGEN
14 mrt.21:30Trivos HS 4 - Tweestroom HS 1 WIJCHEN
21 mrt.19:30Tweestroom HS 1 - Heyendaal HS 5 GENDT
4 apr.21:30Sportclub Wychen HS 1 - Tweestroom HS 1 WIJCHEN
11 apr.19:30Tweestroom HS 1 - Boemerang Komeet HS 3 GENDT
DatumThuisploeg UitploegResultaat
17 jan.Tweestroom HS 1 - Setash HS 33-1
10 jan.Volamie HS 2 - Tweestroom HS 13-1
20 dec.Switch'87 HS 2 - Tweestroom HS 11-3
13 dec.Tweestroom HS 1 - Sportclub Wychen HS 14-0
06 dec.Heyendaal HS 5 - Tweestroom HS 10-4
04 dec.Switch'87 HS 3 - Tweestroom HS 10-4